چهارشنبه ۰۱ خرداد ۹۸ - ۰۶:۱۴

پروژه ساختمان اداری پارک علمی و فناوری آب و فاضلاب با رویکرد دریافت گواهینامه LEED

ایران و توسعه پایدار

با توجه به تعهد ایران در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد (کاپ ۲۱ پاریس)، مبنی بر کاهش میزان انتشار کنونی گاز دی اکسید کربن به میزان چهار درصد تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹ خورشیدی) به صورت غیرمشروط و هشت درصد به صورت مشروط و روند تغییر اقلیم کشور و بحران آب پیش رو، استراتژی های کلان صنعت ساختمان کشور نیز همانند سایر صنایع، نیازمند توسعه مفاهیم و رویکردهای توسعه پایدار خواهد بود. از این رو، رویکردهایی نظیر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و سوخت های پاک (مانند انرژی خورشیدی، انرژی باد، زمین گرمائی، بیوگاز و ...)، استفاده از راهکار های بهینه سازی مصرف آب و استفاده از روش های جلوگیری از هدررفت انرژی در ساختمان ها در کنار تدوین آیین نامه های ساختمان های پایدار (سبز)، سهم قابل توجهی در عمل نمودن ایران به تعهدات بین المللی ایفا خواهد نمود.

در سالهای اخیر تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران به کانونی برای پیاده سازی اهداف توسعه پایدار تبدیل شده است. آب خروجی این تصفیه خانه برای آبیاری زمینهای کشاورزی دشت ورامین و بیوگاز حاصل از هضم لجن تصفیه خانه برای تولید برق و حرارت استفاده می شود. از این رو، احداث پروژه ساختمان اداری پارک علمی و فناوری آب و فاضلاب با هدف ایجاد بستر مناسب جهت توسعه بخش علمی و نرم افزاری ا و همگام شدن با فناوری ها و رویکردهای نوین روز دنیا در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به این رویکرد، در این پروژه پیاده سازی الگوی ساختمان های سبز (ساختمان های همگام با محیط زیست) بعنوان یکی از رویه های روز ساخت و ساز در جهان انتخاب گردیده است. در این راستا، برای اولین بار در ایران، دستیابی به یکی از سطوح گواهینامه بین المللی LEED برای ساختمان مدنظر در محل تصفیه خانه جنوب شهر تهران، بعنوان یکی از رایج ترین آیین نامه های زیست محیطی موجود در طراحی و ساخت ساختمان های سبز، هدف گذاری شده است.

مشخصات پروژه

• ارزیابی و پایش عملکرد واقعی انرژی ساختمان و مقایسه آن با عملکرد مورد انتظار

کیفیت محیط داخل

• پایش میزان تأمین هوای تازه

• استفاده از مصالح با خاصیت انتشار اندک مواد آلی فرار (VOC)

• کنترل ورود مواد آلاینده به داخل ساختمان با تهویه مناسب

مصالح و منابع

• استفاده از مصالح بومی با هدف کاهش اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از حمل و نقل

• مدیریت پسماند ساختمانی در فاز ساخت پروژه و زمان بهره برداری

• استفاده از مصالح سریعاً تجدید پذیر

نوآوری در طراحی

• ارائه رویه های خلاقانه و تکنولوی های نوین طراحی که در راستای ارتقای اهداف LEED می باشد.

• استفاده از یک کارشناس LEED AP

مدیر پروژه و پژوهشگر ارشد: دکتر محمدرضا خرازی

آدرس: تهران- خیابان حافظ-روبروی خیابان سمیه- دانشگاه صنعتی امیرکبیر- دانشکده نساجی - طبقه نهم- دفتر توسعه پایدار. صندوق پستی ۴۴۱۳-۱۵۸۷۵

فکس: ۸۹۷۸۹۲۷۲ ۲۱ (۹۸+)